A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Обережно - ГРИП

Дата: 18.02.2018 13:20
Кількість переглядів: 467

Спалахи грипу - явише небезпечне. І небезпечне воно в першу чергу тим, що хворі звертаються до лікарів надто пізно, думаючи, що підхопили звичайну застуду. 

Фото без опису

Насправді  ж грип значно небезпечніший від застуди. Особливо небезпечним грип є для дітей, вагітних та породіль, людей, старших 65 років, людей з хронічними захворюваннями. У цієї групи ризику грип суттєво знижує шанси видужати без небезпечних ускладнень, а часто – і вижити.

Можливо, вирішенням проблеми, пов'язаної з цією небезпечною хворобою, вирішило б щеплення, та серед наших співгромадян побутує хибна думка, що внаслідок прививки можна заразитися вірусом грипу. Проте це не є правдою. Для щеплення від грипу використовують вакцини, що містять інактивований штам вірусу грипу, який жодним чином не може передавати інфекцію. Насправді, щорічна вакцинація від грипу – надійний спосіб зменшити ризик захворіти та уникнути серйозних ускладнень після хвороби.

Дехто думає, що від хвороби його захистить сила вітаміну С. Лимони, часник та цибуля окрім того, що не дуже допомагають, то ще й можуть призвести до проблем з шлунково-кишковим трактом.

Неможливо захворіти на грип, якщо вийти на мороз без верхнього одягу, або сидячи на протязі. Грип - це вірусне захворювання. Звісно, що переохолоджуватися не варто. Але холодна погода не передає вірус грипу сама по собі.

Також необхідно пам'ятати, що грип не можна лікувати антибіотиками, оскільки це вірусне захворювання. Антибіотики діють лише на бактерії та певні мікроорганізми, але не вражають віруси.

Врешті у МОЗ рекомендують при симптомах грипу – різкому підвищенні температури (більше 38 градусів), головному болі, болі у м’язах, горлі, кашлі та нежиті – не займатися самолікуванням, а звернутися до лікаря.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь