A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Народний депутат України Павло Дзюблик запросив учнів Іршанської ЗОШ на екскурсію у Верховну Раду України

Дата: 22.03.2018 08:24
Кількість переглядів: 577

20 березня, завдяки екскурсії, на яку запросив старшокласників Іршанської ЗОШ Народний депутат України Павло Дзюблик, діти мали змогу переконатись, що сесійний будинок є не лише осередком політичного життя країни, але й надзвичайною пам’яткою архітектури.

Фото без описуУчні були вражені тим фактом, що спорудження сучасної будівлі Верховної Ради було закінчено ще у травні 1939-го року. І попри буремні воєнні роки вона вистояла і зберегла свою велич та красу.

Фото без описуВідвідавши балкон сесійної зали парламенту діти дізнались про її структуру, побачили робочі місця народних обранців та навіть мали змогу привітатись з тими депутатами, які під час обідньої перерви залишились у залі. Найбільше питань виникло на рахунок люстри. :-) Екскурсовод розповіла, що раз на рік, під час літньої відпустки народних обранців, люстру лебідкою повільно опускають для того, щоб помити. Та запевнила, що попри те, що уся ця краса важить чотири тонни, вона надійно закріплена і не впаде на голови нардепів.

Фото без опису

Та найбільше вразила учнів картина «Державотворення». На ній автор Кулаков О.Г. зобразив момент прийняття Акту проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року, коли 346 депутатів із 362 присутніх проголосували за незалежність України. Їх прізвища також є на картині. Зображений на картині і головний прапор, який внесли тоді до сесійної зали. Сьогодні він зберігається на першому поверсі у спеціально встановленому мармуровому порталі.

Фото без опису

Цього ж дня завдяки народному депутату Павло Дзюблик та помічниці депутата Наталія Когут діти відвідали також Національний музеї історії України, де екскурсоводи занурили дітей у лицарські часи гетьманщини та козацтва. Також діти помандрувати часами від Незалежності до Незалежності нашої країни, що однозначно стане у нагоді їм при здачі ЗНО.

Дорогою з Києва діти не могли стримати емоцій і ділилися враженнями. Це була цікава і водночас дуже пізнавальна екскурсія!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь