A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

До 1 лютого регіони мають надати плани розвитку мереж закладів первинної медицини у сільській місцевості

Дата: 21.01.2018 13:51
Кількість переглядів: 583

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко провів онлайн-конференцію через скайп-зв’язок з керівниками ОДА, РДА та ОТГ. Основне питання: план дій щодо розвитку первинної медицини у сільській місцевості, впровадження телемедицини при розбудові первинки, імплементація закону "Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості". 

Фото без опису

Геннадій Зубко на своїй сторінці у FB повідомив: «Вже якнайшвидше регіони мають подати пропозиції щодо формування спроможних мереж закладів первинки у своїх громадах (в розрізі ОТГ, районів, областей) та погодити їх з МОЗ. Методика формування такої мережі була розроблена Мінрегіоном спільно з Міністерством охорони здоров’я України (МОЗ). Друге - розробити проект спроможної мережі надання первинної медичної допомоги з урахуванням наявної мережі надання ПМД; майбутніх закладів ПМД відповідно до мережі, сформованої в рамках використання субвенції; переліку наявних закладів ПМД, які пропонується залишити в рамках новосформованої мережі тощо».

«Часу на розкачку не має! Всі маємо одразу набирати швидкість! Маємо якнайшвидше створити умови для надання високої якості первинної медичної допомоги у селах!», — підкреслив урядовець.

У свою чергу на своїй сторінці у FB заступник Міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк зазначив, що МОЗ очікує від регіонів їхні плани мереж закладів первинки до 1 лютого.

«Хочу сказати кілька важливих речей щодо підготовки цього плану:

  1. Прошу ОДА подавати проект мережі одразу на всю область. Навіть, якщо ми розуміємо, що все одразу побудувати не зможемо, треба бачити всю картину.
  2. Розробка проекту мережі - це ваше внутрішнє (у регіоні) рішення, куди і скільки амбулаторій поставити. Але ми спільно з Мінрегіоном перевіримо, чи відповідає вона критеріям доступності та ефективності.
  3. Важлива умова - це забезпечення наявності лікаря в цій амбулаторії. Ми не будемо будувати пам'ятники реформі - нам треба інфраструктура, яка надає допомогу. Адже лікує лікар, а не будинок.

Закликаю регіони максимально активно включатись в процес. Тим більше, що поки що він іде динамічно і якісно. Хто перший розробить проект мережі, той перший отримає кошти на будівництво нових сучасних амбулаторій, а разом з ними і доступну медицину для сіл», - написав Павло Ковтонюк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь