A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

В Україні міняються правила звернення до лікарів

Дата: 23.02.2018 14:02
Кількість переглядів: 623

Уже з 1 квітня (і це не жарти) терапевти, педіатри та сімейні лікарі будуть приймати пацієнтів лише після підписання меморандуму. Для цього було створено спеціальну організацію — Національну службу здоров'я (за даними Realist. бюджет новоствореної структури - 8,2 млрд грн)

Фото без опису

Кожен лікар зможе підписати меморандуми максимум з 2 тис. пацієнтів. Від кількості пацієнтів буде залежати оплата послуг лікаря. Причому гроші будуть направлятись не лікарю, а лікарні, яка й платитиме лікарю заробітну плату. Якщо раніше кожен українець був "прикріплений" до певного дільничного лікаря, то тепер кожен має змогу заключити договір з цим чи іншим сімейним лікарем чи педіатром, якого вам порекомендували, чи який вам сподобався. Якщо ж з будь-якої причини робота педіатра чи терапевта вас не влаштовує, то в будь-який момент контракт можна розірвати і заключити з іншим спеціалістом.

"Якщо раніше пацієнт міг одразу записатись на прийом спеціаліста вузького профілю, то тепер отримати таку послугу безкоштовно  можна буде лише після консультації у сімейного лікаря", — пояснюють експерти Реанімаційного пакету реформ.

"Лікар первинної медичної допомоги - це спеціаліст, котрий має всю інформацію про ваше здоров'я. Завдяки цьому він бачить взаємозвязки і може виявити, коли і яка допомога профільного спеціаліста вам може знадобитися. Інформація про стан пацієнта буде зберігатися в електронній системі охорони здоровя, тож навіть коли пацієнт перейде на лікування до іншого спеціаліста, вся інформація буде доступна. Головним обовязком лікаря первинної медичної допомоги буде вчасно попередити чи виявити захворювання на ранній стадії" - пояснюють в Міністерстві охорони здоровя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь